Tradicionalna manifestacija „Dani mladih vina“, osma po redu, otvorena je danas u Gudurici. Učestvovalo je ukupno 16 registrovanih vinarija iz Vršca i okoline.

Gostima i izlagačima, u prepunom Domu kulture u Gudurici, u ime domaćina obratio Željko Mrdalj, a manifestaciju je svečano otvorila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Grad Vršac, Turistička organizacija Vršca , Udruženje “SELO PLUS” i Udruženje vinara iz Gudurice, pozivaju sve ljubitelje vina da sutra, 11. marta, posete vinsko selo Guduricu i uživaju na manifestaciji „Dani mladih vina“. Sve vinarije, male, velike, poznate, nepoznate, otvoriće svoja vrata…

Udruženje vinara iz Gudurice, ponosni na bogatu vinsku i vinogradarsku tradiciju, nastavlja da slavi vino kroz organizaciju vinskih manifestacija. Naredna u nizu je predstojeća manifestacija „Dani mladih vina“, koja se organizuje u Domu kulture. Centralna manifestacija počinje u 13 časova, kada će se okupljenima obratiti i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

U okviru implementacije projekta „Diversifikacijom ekonomije u ruralnoj sredini do boljeg kvaliteta života na selu u opštinama Plandište, Bela Crkva i grada Vršca“  sufinansiranog od stane  Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede sprovedene su aktivnosti neophodne radi održavanja projektom planiranih radionica u periodu 16. – 28. decembar 2022 godine i to po sledećem rasporedu.