Tradicionalna manifestacija „Dani mladih vina“, osma po redu, otvorena je danas u Gudurici. Učestvovalo je ukupno 16 registrovanih vinarija iz Vršca i okoline.

Gostima i izlagačima, u prepunom Domu kulture u Gudurici, u ime domaćina obratio Željko Mrdalj, a manifestaciju je svečano otvorila gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

„Grad Vršac poznat je kao grad festivala, koji tokom cele godine živi i ugosti veliki broj učesnika i gostiju iz celog sveta. Gudurica je domaćin dve veoma važne manifestacije, ove danas, kada prvi put probamo produkte prošlogodišnjeg truda i Zlatne jeseni koja predstavlja početak ubiranja plodova celogodišnjeg rada vinara. Sa ponosom mogu da vam kažem da Dane mladih vina, poslednji put održavamo u ovom prostoru jer ćemo sledeću manifestaciju održati u novoizgrađenoj sportskoj sali čija se izgradnja ovih dana bliži kraju i na taj način biti u mogućnosti da ugostimo mnogo više izlagača. Gotovo da ne postoji mesto u Srbiji koje se može pohvaliti ovako uređenim porodičnim vinarijama kao što možemo videti u Gudurici, a to je tradicija koju moramo negovati i podstaći mlade guduričane da ostanu u svom selu i bave se vinogradarstvom i proizvodnjom vina, zato pozivam i ostale proizvođače vina da registruju svije vinarije kako bi najpre mogli da koriste razne pogodnosti koje Republika Srbija nudi i kako bismo od ovog podneblja napravili najznačajniji vinski region u našoj zemlji, a to možemo samo zajedničkim radom“, istakla je u svom obraćanju gradonačelnica Dragana Mitrović.

Ona je potom posebno pozdravila naše drage goste iz Republike Srpske, koji su ovom prilikom došli u Guduricu.

Udruženje žena „Bogatstvo različitosti“ i pripremilo je svoje kulinarske specijalitete, program su uveličali još i KUD „Vinogradi“ iz Gudurice i tamburaški sastav „Panonski boemi“.

Na kraju je najavljeno da će se od sledeće godine ova manifestacija održavati u novoizgrađenoj sali u ovom selu. Dane mladih vina organizuju Grad Vršac, Turistička organizacija Vršac, Udruženje vinara Gudurice i organizacija „Selo Plus“.