Grad Vršac, Turistička organizacija Vršca , Udruženje “SELO PLUS” i Udruženje vinara iz Gudurice, pozivaju sve ljubitelje vina da sutra, 11. marta, posete vinsko selo Guduricu i uživaju na manifestaciji „Dani mladih vina“. Sve vinarije, male, velike, poznate, nepoznate, otvoriće svoja vrata…

Udruženje vinara iz Gudurice, ponosni na bogatu vinsku i vinogradarsku tradiciju, nastavlja da slavi vino kroz organizaciju vinskih manifestacija. Naredna u nizu je predstojeća manifestacija „Dani mladih vina“, koja se organizuje u Domu kulture. Centralna manifestacija počinje u 13 časova, kada će se okupljenima obratiti i gradonačelnica Vršca Dragana Mitrović.

Stručnjaci kažu da mlada vina osvajaju svet. Podjednako ih rado piju i vinski znalci i oni koji o vinu ne znaju mnogo. Vinari ističu da se po mladom vinu može poznati kakvo će ono biti kada ostari, kada dođe u svoju punu formu.

„Vinski turizam u našoj zemlji postaje sve perspektivnija grana privrede, a za Vršac ovaj vid turizma ima posebnu ulogu. Pored obilaska vinarija i degustacije vina, turistima se pruža prilika da upoznaju kulturu, tradiciju, gastronomiju i druge aspekte vršačke regije. Stvaranje doživljaja ono što savremeni turista očekuje od posete ovakvim mestima“, ističu u Turističkoj organizaciji Vršac.